Hiekkakakku

Ainekset

 (25-30 palaa)

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Kuorrutus:
1 pkt (225 g) tomusokeria
1/2 sitruunan mehu
1 rkl mantelirouhetta

Ohje

 Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja lisää se taikinaan. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 1,5 l:n vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 min. Kumoa ja jäähdytä. Sekoita kuorrutus ja kaada kakun päälle. Ripottele kuorrutuksen pinnalle mantelirouhetta.

 


Kommentit