Helppo minttusuklaakakku

Ainekset

 (25 palaa, vähälaktoosinen)

150 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl vispikermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus:
1 ps (200 g) minttusuklaapalloja

Koristeeksi:
kookoshiutaleita

Ohje

 Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla). Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla.

 


Kommentit