Galuska -mykyt

Ainekset

 3 dl vehnäjauhoja
1 muna
ripaus suolaa
n. 1 dl kylmää vettä
vettä ja suolaa keittämiseen
50 g margariinia
1 rkl korppujauhoja

Ohje

 Pane jauhot kulhoon, tee niiden keskelle kolo ja riko siihen muna. Lisää ripaus suolaa. Lisää vettä pienissä erissä samalla, kun vatkaat seosta voimakkaasti puuhaarukalla. Valmis taikina on tasaisen kiiltävää ja notkeaa sekä irtoaa helposti puuhaarukasta. Kiehauta kattilassa pari litraa suolalla maustettua vettä. Sulata pannussa margariini ja lisää sen joukkoon korppujauhot ja anna niiden hieman ruskistua. Leivo taikinasta ohut tanko ja leikkaa siitä herneen kokoisia paloja. Tai kaaviloi taikina ja ota siitä pieniä neliöitä leivinpyörällä. Pane mykyt vähän kerrallaan kiehuvaan veteen. Kun ne nousevat pintaan, keitä niitä vielä 5 sekuntia ja nosta sitten reikäkauhalla valumaan talouspaperille. Kun kaikki galuskat on keitetty, pane ne hetkeksi paistumaan margariini-korppujauhoseokseen.

 


Kommentit