Enkelintalon juustopiiras

Ainekset

 100 g voita tai margariinia
1/2 dl maitorahkaa
1/2 dl perunasosejauhetta
2 rkl vettä
2-2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 pkt (n. 200 g) Aurajuustoa, muruina
3-4 säilykepäärynän lohkoa, kuutioituna
1 rkl sitruunamehua
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 munaa
3 dl kahvikermaa
3 dl Pasta-juustoraastetta
mustapippuria myllystä

Ohje

 Sekoita keskenään sormin tai monitoimikoneella pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan viilentyä ja tasaantua jääkaapissa tunnin ajan. Valmistele täytteen ainekset. Kostuta päärynäkuutiot sitruunamehulla. Sekoita keskenään munat, kerma, juustoraaste ja mustapippuri. Painele taikina matalan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele ja paista pohja uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Levitä täytteet ainekset luettelussa järjestyksessä puolikypsälle piiraspohjalle. Paista piirasta edelleen 175 asteessa noin 30 minuuttia.

 


Kommentit