Charlotte Russe-kakku

Ainekset

 Kääretorttu:
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

Kääretortun täyte:
2 dl aprikoosihilloa
1 dl mustaherukkahyytelöä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
Creme Saint-Honoré -kastike
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 dl keitettyä maitoa
15 g voita
3 rkl appelsiinilikööriä (Grand Marnier, Cointreau, Triple Sec)

4 valkuaista
3 rkl tomusokeria

Ohje

 Kääretorttu:

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan. Lisää maito ja hämmennä varovasti nuolurilla.

Aseta 30 x 40 cm uunipannuun voideltu leivinpaperi. levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi ja paista 250 asteessa uunin keskiosassa n. viisi minuuttia.

Kumoa pohja kevyesti sokeroidun voipaperin päälle, sivele pannussa ollut paperi vedellä, jolloin paperi irtoaa helposti.

Sekoita hillo ja hyytelö ja levitä haalean torttupohjan päälle ohut kerros. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi. Levitä kerma nokareittain hillotäytteen päälle noin puoliväliin. Kierrä rullalle alla olevan leivinpaperin avulla jolloin käärittäessä kermavaahto leviää tasaisesti. Kietaise leivinpaperi ympärille ja aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Creme Saint-Honoré -kastike:

Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi, siivilöi jauhot ja vaniljasokeri joukkoon ja lisää pieninä erinä kiehautettu maito ja likööri. Vatkaa kastike sileäksi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä voinokareen sulaessa pintaan.

Charlotte Russen kokoaminen:

Päällystä irtopohjavuoan pohja tuorekelmulla. Voitele ja sokeroi vuoka. Leikkaa kääretorttu n. 2 cm viipaleiksi ja vuoraa viipaleilla pohja ja reunat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa tomusokeri. Sekoita varovasti kastike vaahtoon ja kaada täyte vuorattuun vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Koristele pinta kermavaahdolla ja hedelmillä ennen tarjoamista.n leivinpaperin avulla jolloin käärittäessä kermavaahto leviää tasaisesti. Kietaise leivinpaperi ympärille ja aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Creme Saint-Honoré -kastike:

Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi, siivilöi jauhot ja vaniljasokeri joukkoon ja lisää pieninä erinä kiehautettu maito ja likööri. Vatkaa kastike sileäksi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä voinokareen sulaessa pintaan.

Charlotte Russen kokoaminen:

Päällystä irtopohjavuoan pohja tuorekelmulla. Voitele ja sokeroi vuoka. Leikkaa kääretorttu n. 2 cm viipaleiksi ja vuoraa viipaleilla pohja ja reunat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa tomusokeri. Sekoita varovasti kastike vaahtoon ja kaada täyte vuorattuun vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Koristele pinta kermavaahdolla ja hedelmillä ennen tarjoamista.

 


Kommentit