Camember-piirakka

Ainekset

 Taikina:
3 dl vehnäjauhoa
120 g voita
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
4 rkl vettä

Täyte:
120 g Camembert-juustoa
200 g tuorejuustoa
2 dl rahkaa
3 munaa
3 rkl kermaa
suolaa, valkopippuria
hivenen cayennepippuria
ruohosipulia

Ohje

 Sekoita taikinan ainekset pöydällä tai yleiskoneessa ja aseta se kylmään puoleksi tunniksi. Aseta kylmä taikina leivinalustalle ja kauli pyöreäksi levyksi, jonka halkaisija on noin 35 cm vuoan ollessa 24. Repäise neliömäinen pala leivinpaperia ja painele se reunoja myöten vuokaan niin, että paperiin jää taitos pohjan ja sivun välille. Poista paperi ja voitele vuoka. Kerää taikina kaulimelle ja nosta vuokaan. Painele seinämät tasaiseksi vuokaa myöten ja leikkaa reunoilta ylimääräiset pois. Pistele reunat haarukalla. Aseta muotoiltu leivinpaperi vuokaan. Täytä se noin litralla kiinteää täytettä esim. keittämättömällä riisillä. Kerää riisi reunoille niin, että se tukee taikinaa laitaa vasten. Paista 200 asteen uunissa 7-8 minuuttia. Poista paperi, pistele pohja ja reunat haarukalla ja jatka paistamista 4 minuuttia. Esikypsennetyn kuoren voit tehdä näin ennakkoon ja jopa pakastaa.

Vatkaa munat kuohkeaksi ja lisää muut täyteainekset. Kaada täyte esikypsennettyyn pohjaan ja paista 175 asteen lämmössä 60 minuuttia. Koristele ja tarjoa salaatin kanssa.

Vatkaa munat kuohkeaksi ja lisää muut täyteainekset. Kaada täyte esikypsennettyyn pohjaan ja paista 175 asteen lämmössä 60 minuuttia. Koristele ja tarjoa salaatin kanssa.

 


Kommentit