Bostonkakku

Ainekset

 2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
7 dl jauhoja
100 g voita
voiteluun muna

Täyte:
1 dl kermaa
30 g mantelirouhetta
1 rkl sokeria
4 rkl voita
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Ohje

 Sekoita ainekset pullataikinaksi ja anna sen nousta puolisen tuntia. Sekoita täyte tasaiseksi tahnaksi. Kauli taikina noin 50 x 50 cm levyksi ja levitä täyte sen päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä noin 7 cm paloja. Aseta palat pystyyn pyöreään voideltuun vuokaan ja anna kakun nousta vielä parikymmentä minuuttia. Sivele pinta munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista kakku 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kylmän maidon kanssa.

 


Kommentit