Banaanikeikauskakku

Ainekset

 Taikina:

75 g voita tai margariinia

1½-1.75 dl fariini- tai hienoa sokeria

2 munaa

1 keskikokoinen banaani

2 rkl ranskankermaa

2½ dl vehnäjauhoja

1½ tl vaniljasokeria

1-2 tl kanelia tai inkivääriä

1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

vajaa 1 dl fariinisokeria

50 g voita tai margariinia

2-3 banaania

Ohje

 Sipaise tasapohjaisen kakkuvuoan ( halkaisija 22-25 cm) reunat rasvalla.

Sekoita pehmeä rasva ja fariinisokeri ja levitä seos kakkuvuoan pohjalle ja alareunaan.

Viipaloi banaanit seoksen päälle.

Vaahdota taikinan rasva ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen taikinaan koko ajan vatkaten.

Muusaa banaani ja sekoita ranskankerma sen joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja mausteet jauhoihin.

Lisää kumpikin seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina banaaniviipaleiden päälle. Paista 175 asteessa 45-50 min.

Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ennen kumoamista.

Kopsauta pohjaa niin kakku irtoaa kauniisti.

Kakku maistuu herkullisimmalta haaleana esim. jäätelön tai vaahdotetun ranskankerman kera.

 


Kommentit