Aprikoosipipari

Ainekset

 250 g margariinia
½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
½-1 purkki aprikoosimarmeladia

Ohje

 Vaahdota rasva ja sokeri, sekoita jauhot taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan, n. 3/5 renkaita ja 2/5 pohjaa varten. Sekoita kerma osaan, joka käytetään renkaiden pursottamiseen.

Kaaviloi taikinan toinen osa ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kakkuja (halkaisija n. 4 cm). Nosta ne pellille ja pursota kermalla pehmennetystä taikinasta rengas jokaisen kakun päälle.

Laita lusikallinen aprikoosimarmeladia kakkujen keskelle.

Paista 10-15 min 175 asteessa.

Vinkit: Pursottamisen helpoittamiseksi kermaa voi käyttää myös runsaammin, esim. 4-5 rkl. Marmeladi silmästä” tulee kauniimpi jos pursotat myös sen =)”

 


Kommentit