Appelsiinitartaletit

Ainekset

 pohja:
175 g voita
2/3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

täyte:
100 g appelsiinimarmeladia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata

Ohje

 Paloittele voi. Lisää sokeri ja jauhot. Sekoita sormin nyppien tai monitoimikoneella. Lisää kananmuna mahdollisimman vähän sekoittaen. Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Voitele pienet vuoat ja jauhota vehnäjauhoilla. Leikkaa taikinalevystä paloja ja vuoraa niillä vuoat, leikkaa vuokien ylimenevä osa pois. Toimi nopeasti, sillä taikina pehmenee huoneenlämmössä ja muuttuu vaikeaksi käsitellä.

Paista tartaletit kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla, 15-­20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä vuoissa ja kumoa. Sekoita marmeladi ja tuorejuusto, lisää rouhittu suklaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä varovasti seokseen. Pursota tai lusikoi täyte tartaletteihin.

 


Kommentit