Ananaskääretorttu

Ainekset

 4 munaa
2 dl makeutusjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

Kermainen täytevaihtoehto:
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2 dl vispikermaa
2 tl makeutusjauhetta

Rahkainen täytevaihtoehto:
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 rkl makeutusjauhetta

Ohje

 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Varaa työpöydälle toinen leivinpaperi. Vaahdota munat ja makeutusaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Paista torttupohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 5 – 7 min.

Kermainen täyte: Valuta ananasmurskasta mehu ja ota se talteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen ananasmurska sekä makeutusjauhe.

Rahkainen täyte: Sekoita ananasmurska ja makeutusaine maitorahkan joukkoon ja lisää hieman ananasmehua, jotta saat täytteestä helposti levittyvän.

Kostuta kypsän torttupohjan pintaa heti uunista otettua ananasmehulla. Kumoa torttupohja pöydälle varatun leivinpaperin päälle paistopinta alaspäin. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Anna tortun hieman vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista.

 


Kommentit