Aleksanterin leivokset

Ainekset

 (20 kpl)
200 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna tai 2 rkl konjakkia
1 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
kiinteää omena-, vadelma- tai punaherukkahilloa
Tomusokerikuorrutus:
2 dl tomusokeria
1½ rkl kuumaa sitruunamehua tai vettä
(punaista elintarvikeväriä)

Ohje

 1. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna tai sen sijasta konjakki.

2. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.

3. Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.

4. Kaaviloi taikinasta suoraan leivinpaperille kaksi suorakaiteen muotoista levyä (20 cm x 30 cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

5. Levitä pohjalevylle ohut kerros hilloa ja aseta toinen levy päälle.

6. Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu tai vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Lisää karamelliväri vesitilkkaan ja tiputa seosta tippa kerrallaan tomusokerikuorrutukseen, kunnes väri on sopivan vaaleanpunaista.

7. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi (5 cm x 6 cm).

***

Älä laita kaikkia jauhoja kerralla, murenee eikä saa kunnolla kaulittua.

 


Kommentit