Ahvenanmaan herkkukakku

Ainekset

 Pohja:
150 g voita
2 dl perunajauhoja
3 pientä kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
100 g voita
100 g tomusokeria
2 rkl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl punaista karamelliväriä

Ohje

 Vatkaa huoneenlämmin voi ja perunajauhot ilmavaksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seokseen. Vatkaa lopuksi sokeri ja vaniljasokeri joukkoon.

Vuoraa n. 35 x 40 cm uunipannu leivinpaperilla. Levitä taikina ja kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia uunin.

Kuumenna kattilassa voi, kerma, jauhot ja tomusokeri. Lisää karamelliväri, kun seos kiehuu. Nosta liedeltä ja hämmennä niin, että väri jakautuu tasaisesti.

Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi hieman jäähtyneen pohjan päälle.
Anna jähmettyä. Jaa herkku neliöiksi ja tarjoa.

 


Kommentit