Ahdin pasteijat

Ainekset

 taikina:
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl Mielihyvä-perunahiutaleita
3/4 dl kylmää vettä

täyte:
1/2 pkt kevytsuolattua Islannin sillifileetä
1 rkl öljyä
1 sipuli
3/4 dl puuroriisiä
2 dl vettä
2 rkl smetanaa
1 rkl tillisilppua
ripaus sitruunapippuria

voiteluun: munaa

Ohje

 Sekoita jauhot ja perunahiutaleet kulhossa. Lisää rasva ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi yhdessä kuiva-aineiden kanssa. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää riisit ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta riisi kypsäksi kannen alla (noin 20 minuuttia).

Paloittele sillifileet pieniksi kuutioiksi. Lisää silli, tilli, smetana ja sitruunapippuri riisin joukkoon.
Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä.

Ota taikinasta kiekkoja pyöreällä muotilla (esimerkiksi juomalasilla) ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Laita jokaiselle pyörylälle teelusikallinen täytettä. Voitele pyörylöiden reunat kylmällä vedellä ja painele reunat yhteen.

Voitele pasteijat munalla ja paista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla 15­-20 minuuttia.örylälle teelusikallinen täytettä. Voitele pyörylöiden reunat kylmällä vedellä ja painele reunat yhteen.

Voitele pasteijat munalla ja paista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla 15­-20 minuuttia.

 


Kommentit