Yläsavolainen mykyrokka

Ainekset

 (varaa iso kattila)

vettä
n. 2 kg sian- ja naudanlihaa (tai hirvenlihaa)
suolaa
lihaliemikuutioita
maustepippureita
perunoita
sisäelimiä (maksaa, sydäntä, munuaista)
1 prk verta
n. 7 dl ohrajauhoja
½ pulloa pilsneriä
sipulia ja ihraa sen paistamiseen

Ohje

 Keitä palaset sianlihaa ja naudanpaistia (tai hirvenlihaa) etukäteen kypsäksi suolalla ja lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä ja nosta palat kattilasta pois. Keitä munuaiset, sydämet ja maksat eri kattilassa. Tee mykytaikina; sekoita veri, ohrajauhot, pilsneri, suola ja hyvin pieneksi pilkottua sipuli, joka on ruskistettu paistinpannulla ihrassa. Mykyjen teko helpottuu, jos annat taikinan levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Pilko kuoritut perunat ja laita ne kypsymään liemeen, lisää maustepippureita sekä kypsät, paloitellut lihat ja sisäelimet (sisäelimet voit tarjoilla erikseenkin). Muotoile mykytaikinasta ohuita pyöreitä mykyjä ja lisää niitä yksitellen ja varovasti painellen kiehuvaan rokkaan. Anna rokan kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia kunnes myvyt ja perunat ovat kypsiä. JA NAUTI! Tämä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettynä.

 


Kommentit