Vaaleanpunainen katkarapukeitto

Ainekset

 500 g kuorimattomia katkarapuja
1 pieni sipuli
4 rkl voita tai margariinia
8 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 kalaliemikuutiota
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl konjakkia
yrttisuolaa
ripaus cayennepippuria
koristeeksi tuoretta tilliä

Ohje

 Kuori katkaravut, säästä kuoret. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna 1 rkl rasvaa kattilassa ja käristä siinä sipuli. Lisää katkarapujen kuoret ja käristä niitäkin hetken aikaa. Kuorista saat lisämakua liemeen. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna mukaan liemikuutiot. Keitä noin 20 minuuttia. Siivilöi kuoret ja sipulit pois.Pane kattilaan loppu rasva (3 rkl) ja jauhot. Kiehauta. Lisää kalaliemi, kerma ja tomaattisose. Keitä noin 5 minuuttia. Mausta keitto konjakilla ja cayennepippurilla. Lisää katkaravut. Koristele annokset tillillä.

 


Kommentit