Toscanalainen papukeitto

Ainekset

 500g papusekoitusta, jossa erilaisia papuja ja linssejä
2 l kasvislientä
4 porkkanaa kuutioina
2 keltasipulia kuutioina
3 sellerin vartta viipaloituna
1 purjo kuutioina
4 valkosipulinkynttä kuutioina
1 nauris kuutioina
1 kesäkurpitsa kuutioina
3 laakerinlehteä
3 rkl tomaattipyrettä
persiljaa ja basilikaa (tuoretta)
4 rkl lehtipersilja silppua
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Ohje

 Liota papuja vedessä yön yli. Pese lionneet pavut vedellä ennen kuin keität ne kypsiksi kasvisliemessä. Laita kasvisliemeen yrttien varret ja laakerinlehdet makua antamaa. Freesaa kaikki vihannekset oliiviöljyssä (paitsi kesäkurpitsa), kunnes ovat al´dente. Lisää joukkoon pavut ja kasvislientä niin paljon, että ainekset peittyvät. Freesaa erillisellä pannulla tomaattipyre, jotta liika happoisuus häviäisi ja lisää se keiton joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Keiton tulee olla aika paksua. Voit myös halutessasi soseuttaa keiton, jolloin voit koristella sen pienillä tomaattikuutioilla ennen tarjoilua. Lisää juuri ennen tarjoilua loraus oliiviöljyä ja persiljasilppu pintaan.

 


Kommentit