Sitruunan makuinen porkkanakeitto

Ainekset

 (4 annosta)

3 rkl öljyä
1 hienonnettu salottisipuli
450 g paloiteltuja porkkanoita
½ sitruunan raastettu kuori tai hienoksi silputtua sitruunaruohoa
7 ½ dl porkkanamehua
suolaa ja valkopippuria
1 dl rasvatonta maitoa
1 dl kookosmaitoa

Ohje

 Kuumenna kattila liedellä. Lisää öljy, hienonnettu sipuli ja porkkanapalat. Kuullota muutama minuutti.

Lisää porkkanamehu ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanapalat ovat kypsiä.

Soseuta keitto. Lisää porkkanamehua tai kasvislientä, jos keitto on liian paksua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kiehauta ja tarkista maku.
Vatkaa kuumennettu rasvaton maito sauvasekoittimella vaahdoksi ja lisää joukkoon kuumennettu kookosmaito.

 


Kommentit