Sherryllä maustettu herkkusienikeitto

Ainekset

 (4 annosta)
200 g tuoreita herkkusieniä
1 litra kirkasta vasikanlientä
5 dl kasvislientä
3 dl kuohukermaa
3 cl kuivaa shrttyä
suolaa ja valkopippuria

vasikanlihaliemi:
1 kg vasikanluita
1½ sipulia
1/3 juuriselleriä
1 purjosipuli
2 pientä porkkanaa
1 laakerinlehti
5 valkopippuria

Ohje

 Huom: voit myös korvata vasikanliemen kasvisliemellä
jolloin kasvislientä 1.5 litraa

lihaliemi: Keitä luita niin, että veden pinnalle muodostuu vaahtoa.Huuhtele luut huolellisesti.Siirrä luut kylmään veteen ja lisää kuoritut ja paloitellut vihannekset, laakerinlehti ja pippurit.Anna kiehua hiljalleen 3 tuntia.Kuori vaahto tarvittaessa.

keitto: Keitä kirkasta lihalientä ja kasvislientä kattilassa, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä määrästä. Lisää kerma ja jatka keittämistä, kunnes liemestä on jäljellä 3/4. Puhdista ja puolita herkkusienet.Säästä muutama herkkusieni koristelua varten. Soseuta loput herkkusienet tehosekoittimella. Anna tehosekoittimen käydä 20-30 sekuntia suurimmalla teholla.
Lisää herkkusienitahna keittoon ja keitä 10 minuuttia. Mausta sherryllä, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Kuulota koristeluun varattuja herkkusieniä muutama minuutti voissa ja riputtele ne sitten keiton päälle. Ripottele pinnalle myös tuoreita yrttejä

 


Kommentit