Sancocho

Ainekset

 (resepti kuudelle)
1/2 kiloa naudanlihaa
1/2 kiloa sianlihaa
1/2 kiloa kananlihaa
1/4 kiloa valkoista taaro-juurta (yautía blanca)
1/4 kiloa keltaista taaro-juurta (yautía amarilla)
1/2 kiloa jamssia (ñame) 1/2 kiloa kurpitsaa (auyama)
1/2 kiloa kassavaa (yuca)
1/2 kiloa bataattia
2 ruokabanaania
4 valkosipulin kynttä (murskattu)
1 vihreä chilipippuri
1 iso sipuli
3 litraa vettä
muutama tuore korianterin lehti
pari ruokalusikallista ruokaöljyä
pari ruokalusikallista viinietikkaa (viinietikan sijaa Dominikaanisessa tasavallassa käytetään kitkerää appelsiinia – naranja agria).
suolaa, oreganoa ja chilijauhetta maun mukaan

Ohje

 Mausta ja ruskista paloitellut lihat öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kuoritut kasvikset isohkoina paloina. Anna kiehua muutama minuutti, lisää viinietikka ja loput mausteet. Keitä hiljaisella tulella muutama tunti kunnes kasvikset ovat kypsiä ja liemestä on tullut sakeaa. Tarkista lopuksi suolan määrä. Tarjoillaan riisin ja avokadon kanssa.

 


Kommentit