Lapin keitto

Ainekset

 Noin 300 g poronkäristystä
2-3 sipulia
noin 1½ l vettä
2-3 porkkanaa
5-6 isohkoa perunaa
pala lanttua
lihaliemikuutio
valko- ja maustepippuria
(suolaa)
noin 200 g sulatejuustoa
persiljaa

Ohje

 Ruskista käristys ja sipulit kevyesti. Pane seos kasariin ja lisää vesi. Lisää porkkanat ja lanttu kuutioina sekä mausteet. Anna kiehuskella noin 20 minuuttia. Kuutioi sekaan perunat ja anna kiehua edelleen, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää sulatejuusto nokareina. Kun juusto on sulanut tarkista maku ja anna hautua vielä hetki välillä sekoittaen. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa ennen tarjoilua. Poronkäristyksen asemesta voit hyvin käyttää myös riistakäristystä tai paistijauhelihaa.

 


Kommentit