Kurkku-melonikeitto

Ainekset

 2 cantaloupe-melonia (ogen, galia, sokeri)
tilkka vettä
n. 1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria
(jääpaloja)
1-2 kiinteää avomaankurkkua
(4 rkl silputtua keitto- tai savukinkkua)
persiljaa tai sitruunamelissaa

Ohje

 1. Halkaise jääkaappikylmät melonit ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikkaa melonit lohkoiksi ja poista kuori. Paloittele hedelmäliha ja kaada palat korkeaan kulhoon tai kannuun.
2. Lisää vesi ja sitruunamehu ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tai käytä monitoimikonetta. Mausta ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa pestyt kurkut ohuiksi suikaleiksi (raastimella tms) tai kuutioi ne pieneksi.
Jaa keitto neljälle lautaselle, nosta sekaan pari jääpalaa, kurkkukuutiot, kinkkusuikaleet ja vähän vihreää koristeeksi. Tarjoa alkuruokakeitoksi tai virkistäväksi välipalaksi.

 


Kommentit