Kreetalainen linssikeitto

Ainekset

 200 g vihreitä (punaisia) kuorellisia linssejä
1 litra vettä
2-3 viipaloitua tai suikaloitua porkkanaa
1-2 hienonnettua sipulia
2-3 hiennonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 – 1 dl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
(1 liemikuutio) tai suolaa, koska liemikuutiossa on lisäaineita
hienonnettua persiljaa
½ dl punaviinietikkaa

Ohje

 Huuhdo linssit hyvin ja liota niitä puolisen tuntia. Keitä niitä vedessä 10-20 minuuttia. Punaiset linssit kypsyvät nopeammin kuin vihreät linssit. Lisää loput aineet punaviinietikkaa lukuunottamatta ja hauduta vielä ½ tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Jos haluat keitosta hapahkoa, lisää viinietikka. Voit käyttää myös sitruunaa.

 


Kommentit