Kirjolohikeitto

Ainekset

 ( 3 annosta )

kirjolohen pää ja ruodot

6 dl vettä

0,5 tl suolaa

1 porkkanana

10 cm pala purjoa

2 laakerinlehteä

5 maustepippuria

tilliä, ruohosipulia

1 dl kuohukermaa

Ohje

 Huuhtaise pää ja ruodot kylmällä, juoksevalla vedellä ja laita ne kattilaan. Lisää vesi, suola, kuorittu, paloiteltu porkkana ja paloiteltu, huuhdottu purjo ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin puolisen tuntia. Kaada siivilään ja ota liemi talteen. Irrota kalanliha ruodoista. Laita se, kypsät porkkanan palat, purjo ja liemi kattilaan. Soseuta pikasekoittajalla. Lisää kerma, tilli- ja ruohosipulisilppua ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Tarjoa kiehuvan kuumana maukkaan leivän kanssa.

 


Kommentit