Helppo kala-kasviskeitto

Ainekset

 350 g kalafileitä
250 g erilaisia kasviksia, esim. purjoa, paprikaa, pinaattia, herneitä, tomaattia, fenkolia
2 rkl voita tai margariinia
1 l kalalientä
suolaa, pippuria
persiljaa, tilliä tai ruohosipulia

Ohje

 Vaivattomimman kalakeiton teet valmiiksi fileoidusta tuoreesta tai pakastekalasta ja veteen liuotetuista kalaliemikuutioista. Lisää joukkoon kasviksia makumieltymystesi mukaan. Viimeistele keitto mieluiten tuoreilla, silputuilla maustevihanneksilla.

Paloittele kalafileet. Puhdista ja paloittele kasvikset (pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa).
Sulata rasva kattilassa. Lisää kasvikset ja sekoittele hetken aikaa.
Lisää kalaliemi ja kypsennä kasvikset miltei kypsiksi.
Lisää kalapalat ja kypsennä edelleen 5-10 min palojen koosta riippuen.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Silppua maustevihannekset valmiin keiton pinnalle.ä edelleen 5-10 min palojen koosta riippuen.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Silppua maustevihannekset valmiin keiton pinnalle.

 


Kommentit