Häränhäntäkeitto

Ainekset

 n. 1 kg häränhäntä siivuja
2 sipulia
2 porkkanaa
½ palsternakkaa
2 – 2½ l vettä
1 sitruuna
4 rkl voita
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
suolaa
3 rkl vehnäjauhoja

Ohje

 Kuumenna 2 rkl voita padassa ja ruskista häntä siivut siinä ja pienennetyt kasvikset. Lisää vesi, laakerinlehti, pippurit, suola. Keitä miedolla lämmöllä n. 2 tuntia. Lisää persilja pari minuuttia ennen siivilöintiä. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Tällävälin irroita lihat häntärustosta, jolleivat ole jo irronneet ja leikkele pieniksi paloiksi. Kuumenna 2 rkl voita padassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää liemi, josta olet huolellisesti kuorinut rasvan päältä pois. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihan palat ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja kaada keitto tarjoilu kulhoon. Ripottele persiljasilppua pinnalle.

 


Kommentit