Caldo Verde

Ainekset

 250 g lehtikaalia
750 g perunoita
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 1/2 l vettä
5 rkl oliiviöljyä
1-2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4-5 viipaletta valkosipulilla maustettua makkaraa (salpicao) tai muuta savustettua lihaista makkaraa, suikaleina
tuoretta korianteria

Ohje

 Leikkaa lehtikaali hienoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko perunat. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Mittaa vesi tilavaan kattilaan. Lisää perunat, sipulit ja suolaa. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta seos sauvavatkaimella. Pane keitos takaisin levylle. Lisää lehtisuikaleet, öljy ja hiukan mustapippuria. Keitä, kunnes kaali on kypsää (3-4 min). Lisää makkarasuikaleet. Kuumenna keitto ja silppua pinnalle tuoretta korianteria. Caldo Verden kanssa tarjotaan perinteisesti karkeasta maissi- jauhosta leivottua leipää.

 


Kommentit