Burgundinpata

Ainekset

 500 g naudan paistia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
70 g tomaattipyreetä
Lihaliemikuutio
8 pikkusipulia
5 valkosipulinkynttä
4 laakerinlehteä
2 tl tinjamia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3 porkkanaa
puolikas purjo
200 g herkkusieniä
0.5 dl tuoretta persiljaa

Ohje

 1. Leikkaa paisti n.2-3cm kokoisiksi palasiksi ja ruskista palat pannulla rasvassa.
2. Laita lihapalat pataan/kattilaan ja ripottele jauhot päälle. Lisää vesi käyttämällä se pannun kautta.
3. Lisää punaviini, tomaattipyre, liemikuutio, sipulit kokonaisina, valkosipulit kokonaisena tai pilkottuna sekä mausteet persiljaa lukuunottamatta.
4. Keitä noin 1 tunti. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä.
5. Lisää porkkanat viipaloituna ja noin 10 min sen jälkeen purjo viipaloituna ja herkkusienet.
6. Hauduta vielä 20-30 min. Lisää ennen tarjoilua kastikkeen päälle vielä tuoretta persiljaa silputtuna.

 


Kommentit