Yrttiperunat

Ainekset

 1,2 kg kiinteämaltoisia perunoita (Bintje, Siikli, Olympia)
4-5 rkl oliiviöljyä
suolaa
yrttimaustesekoitusta (Knorr)
5-6 valkosipulin kynttä, viipaleina
tuoretta kirveliä tai persiljaa

Ohje

 Kuori ja viipaloi perunat. Huuhdo viipaleet juoksevalla kylmällä vedellä, valuta ja kuivata keittiöpaperilla. Kuumenna puolet öljystä pannussa ja kypsennä siinä puolet perunaviipaleista kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja yrttimausteella. Lisää kypsentämisen lopulla viipaloidut valkosipulin kynnet. Kypsennä toinen erä samalla tavalla. Säilytä perunat tarjoiluhetkeen saakka lämpiminä, uunissa. Silppua pinnalle kirveliä ja persiljaa

 


Kommentit