Porkkanafooninki

Ainekset

 Porkkanaseos:
1 kg kypsää porkkasurvosta
1 dl ranskankermaa (Hyla)
1 rkl tuoretta valkosipulirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
4 munaa

Pinaattiseos:
500 g hienonnettua pakastepinaattia
1 dl ranskankermaa (Hyla)
1/2 tl mustapippuria
2 munaa
300 g fetajuustoa

Lisäksi: piparjuurituorejuustoa

Ohje

 Sekoita porkkansurvokseen ranskankerma, mausteet ja munat. Valuta pinaatti siivilässä, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma, mustapippuria ja munat. Murenna fetajuusto haarukalla. Voitele silikonivuoat (2 kpl) öljyllä. Kaada kerros porkkanaseosta vuokiin. Levitä päälle pinaattiseosta ja fetamurenaa. Lisää loput porkkanaseoksesta päällimmäiseksi. Kypsennä pateet kelmulla peitettynä uunissa, vesihauteessa 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Kumoa jäähtyneet pateet vadille.

 


Kommentit