Parmesaanilla kuorrutettu munakoiso

Ainekset

 (4 hengelle)
3 keskikokoista munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
1 tlk tomaattimurskaa
3 dl raastettua mozzarellajuustoa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
tuoretta tai kuivattua timjamia

Ohje

 Pese munakoisot, poista munakoisojen päät ja leikkaa koisot poikittain noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna suolan vaikuttaa noin puoli tuntia. Suola poistaa munakoisoista ylimääräisen veden!
Huuhtele munakoisot ja kuivaa ne talouspaperilla.Paista viipaleet molemmin puolin oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.
Levitä voideltuun uunivuokaan ensin kerros tomaattimurskaa, sitten kerros munakoisoviipaleita ja ripottele niiden pinnalle hieman timjamia sekä juustoraastetta.
Levitä uusi kerros munakoisoviipaleita,tomaattia,timjamia,juustoja ja toista,kunnes olet käyttänyt kaikki munakoisoviipaleet.
Levitä päällimmäiseksi mozzarellaraastetta.
Siirrä vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 min.Anna ruoan tasaantua vähän aikaa ennen tarjoilua!

 


Kommentit