Paistetut munakoisoviipaleet

Ainekset

 1 munakoisoa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl kuivattua minttua
1/2-1 dl öljyä
suolaa
mustapippuria
maustamatonta jogurttia
sahramia

Ohje

 Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne vinosti poikittain soikion muotoisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja laita ne puoleksi tunniksi talouspaperien väliin niin, että mahdollisimman paljon nestettä imeytyy pois. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä munakoisoviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Valuta liika öljy ja nosta viipaleet tarjoiluvadille. Paistamiseen kuluu öljyä sitä vähemmin, mitä enemmän nestettä on saatu suolan avulla pois. Kuullota sipulisilput pannulle jääneessä öljyssä. Mausta mintulla, mustapippurilla ja kuumaan vesitilkkaan liuotetulla sahramilla.Levitä sipulisilppu munakoisoviipaleille ja valuta päälle ohuita jogurttinauhoja. Iranissa käytetään usein jogurtin tilalla käshkiä, joka on jogurttia voimakkaamman makuinen hapanmaitotuote. Sitä saattaa olla myytävänä itämaisissa erikoismyymälöissä.

 


Kommentit