Munakoisovuoka

Ainekset

 1 munakoiso, noin 400 g
2 suurehkoa sipulia
1 dl oliiviöljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
2 dl säilöttyjä kikherneitä
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
2 dl vettä

Ohje

 Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese ja kuivaa munakoiso ja leikkaa se kuorineen noin 5 cm kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi.

Kuumenna puolet öljystä suuressa paistinpannussa ja paista munakoisoja hyvällä lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan käännellen, jolloin ne ovat kevyesti ruskistuneet. Siirrä munakoisot suurehkoon uunivuokaan ja ripottele päälle hienonnetut valkosipulit, suola ja mustapippuri.

Lisää loput öljystä pannulle ja ruskista sipuliviipaleet keskilämmöllä kullankeltaisiksi koko ajan tasaisesti sekoittaen. Levitä ne munakoisojen päälle vuokaan.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Levitä herneet ja tomaattimurska sipulien päälle ja ripottele toinen puoli suolasta ja mustapippurista pinnalle. Valuta vesi tasaisesti ruokaan ja pinnalle vähän öljyä.

Kypsennä ruokaa noin 40 minuuttia uunin keskitasossa. Sekoita kerran kypsentämisen aikana. Anna ruoan hautua vielä jälkilämmöllä ja jäähtyä haaleaksi tai huoneenlämpöiseksi. Tarjoa lisänä pitaleipää.

 


Kommentit