Merilevärulla

Ainekset

 Japanilainen riisi (myös suomalainen puuroriisi käy)
Riisietikka tai Rajamäen etikka
Sokeri
Suola
Vihanneksia (esim. avokado, kurkku)
Raakaa merikalaa (esim.lohi, siika, tonnikala) HUOM. Kalan on oltava merikalaa, koska järvikalassa voi olla matoja!
Merilevää
Wasabi (tulinen piparjuuritahna)
Bambumatto

Ohje

 Riisi:
Riisin keittäminen on tärkeä osa norimakin valmistusta. Huuhtele riisi ensin huolellisesti kylmässä vedessä, kunnes huuhteluvesi ei enää muutu sameaksi.
Laita huuhdeltu riisi kylmään veteen. Riisiä ja vettä laitetaan kumpaakin yhtä paljon. Keitä täydellä teholla, kunnes vesi kiehuu. Sen jälkeen alenna lämpötilaa ja anna riisin hautua, kunnes vesi on haihtunut. On tärkeää, että riisin annetaan olla koko prosessin ajan kannen alla. Riisin keittäminen kestää n. 18 minuuttia. Ota riisi pois hellalta.
Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä noin 18 minuutiksi. Kumoa riisi kulhoon. Sekoita etikka-sokeri-suola-seos riisiin siten, että riisistä tulee hieman etikkainen.

Etikka-sokeri-suola-seos:
1 dl etikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
sokeria voi lisätä oman maun mukaan

Norimakin rullaaminen:
Merilevälevy asetetaan bambumaton päälle. Laita siihen riisi, wasabi ja vihannekset tai raaka kala. Rullataan tiukaksi kääröksi. Leikataan lyhyiksi rulliksi. Jos merilevä repeilee leikatessa, kastele veitsi.

 


Kommentit