Lecsó

Ainekset

 2 isoa vihreää paprikaa
1 keskivahva vihreä chili
3 keskikokoista tomaattia
1 sipuli
2 viipaletta savustettua siansivua
öljyä tai laardia
1 tl paprikajauhetta
suolaa

Ohje

 Poista paprikoista ja chilistä kannat, siemenet ja siemenseinämät. Leikkaa hedelmäliha suikaleiksi. Käytä tomaatteja kiehuvassa vedessä ja kuori ne. Leikkaa kuutioksi. Kuutioi siansivu ja paista sitä pannussa niin, että rasva irtoaa. Lisää sipuli ja tarpeen mukaan öljyä tai laardia. Anna sipulin saada vähän väriä. Nosta pannu tulelta ja lisää paprikajauhe ja sekoita. Varo, ettei paprika pala. Lisää paprika- ja chilisuikaleet ja tomaattikuutiot sekä mausta suolalla. Keitä ensin hyvällä tulella, jotta enin neste haihtuu. Peitä sitten kannella ja hauduta noin 20 minuuttia.

 


Kommentit