Lanttulaatikko

Ainekset

 n. 1/2 kg lanttua
n. 5 dl vettä
1 tl suolaa
1 prk (2 dl) Valio kevytkermaa
1 dl korppujauhoja
1/2 munaa
1 dl siirappia
hiven muskottipähkinää (alle 1/4 tl)
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl valkopippuria
1 tl suolaa

Ohje

 Kuori lantut ja paloittele pieniksi paloiksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta lanttu keitinliemineen. Lisää kerma-korppujauhoseos, muna, siirappi sekä mausteet. Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen aikana. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Tee pintaan lusikalla kuvioita. Paista hyvin voidellussa uunivuoassa 150-170 asteessa n. 2 tuntia.

 


Kommentit