Kukkakaalimuhennos

Ainekset

 n. 700 g kukkakaalia
2 dl vettä
5 dl maitoa
5 rkl vehnäjauhoa
½ tl valkopippuria
2 tl suolaa

Ohje

 Kukkakaalin kypsennys:
Kukkakaali pestään ja pienennetään (kukkakaalin paksu kanta otetaan pois) isohkoon laajapohjaiseen kattilaan, jossa on 2 dl vettä. Kukkakaalia kypsennetään n. 20 min siten, että kaikki kukkakaalit ovat veden alla. Kukkakaali on kypsä kun pienennetyt kukkakaalit ovat pehmeitä.

Valkokastike:
Maito ja vehnäjauhot sekoitetaan keskenään kattilaan. Ainekset kiehautetaan koko ajan vispaten muutaman minuutin ajan ja sitten lisätään mausteet.
Valkokastike kaadetaan kypsennetyn kukkakaalien sekaan ja sekoitetaan.

 


Kommentit