Kasvismakkara

Ainekset

 800 g kuorittuja perunoita
800 g puhdistettua parsakaalia (varret mukaan)
2 sipulia paloiteltuna
500 g kuorittuja porkkanoita
500 g kypsiä rouhittuja ohrasuurimoita
6 kpl kananmunia, poista 2 munan valkuaiset
1 dl siirappia
2 dl perunajauhoja
1 rkl rakuunaa
1 rkl basilikaa
1 tl valkopippuria
1 rkl suolaa

Ohje

 Keitä porkkanat, perunat, parsakaali ja sipuli kypsiksi ja valuta vesi pois. Survo tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä huoneen lämpöiseksi. Lisää kypsät ohrasuurimot, kananmunat, perunajauho, siirappi, yrtit ja suola. Anna massan turvota ja jäähtyä pari tuntia. Pursota liotettuun ja huuhdeltuun lampaan tai sian suoleen ja keitä höyryssä (90-100 astetta) 10-15 minuuttia. jos keität vedessä, veden tulee olla kiehumapisteessä, mutta se ei saa kiehua. Aikaa tarvitaan 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna makkaroiden vetäytyä vuorokauden ajan. Pistä makkarat miedolla lämmöllä ruskeiksi useita kertoja käännellen. Käytä puulastaa, jotta kuori ei repeä. Makkarat olisi hyvä paistaa huoneen lämpöisinä, koska silloin ei kuri halkea niini helposti ja paistoaika lyhennee.

 


Kommentit