Kasviskaalikääryleet

Ainekset

 1 Keskikokoinen kaali
200 g Herkkusieniä
1 pss tai pkt Raakojakeittojuureksia
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Öljyä
1 tl Suolaa
1 rkl Oreganoa/Basilikaa
1/2 tlk Raejuustoa
50g Juustoraastetta
1 rkl Siirappia
3-5 dl Vettä

Ohje

 Koverra kaalista kanta pois.
Nosta kaali kattilaan siivilässä kiehuvan veden päälle.
Anna hautua, kunnes lehdet irtoavat helposti.
Viipaloi herkkusienet.
Haihduta herkkusienistä turha neste pois.
Lisää joukkoon hiennonnetut keittojuurekset ja puristettu valkosipuli.
Hauduta 5-10 minuuttia.
Lisää tarvittaessa öljyä.
Mausta oreganolla ja suolalla.
Lisää jäähtyneeseen massaan raejuusto ja juustoraaste.
Jaa täyte kaalinlehdille.
Kääri lehdet kääryleiksi ja aseta kääryleet tiiviisti uunnivuokaan.
Kaada päälle siirappi ja vesi.
Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Anna hautua 175 asteessa 2 tunnin ajan.

 


Kommentit