Jouluinen juuresvuoka

Ainekset

 (6 – 8 annosta)
9 (400 g) porkkanaa
5 (300 g) punajuurta
1 (300 g) pieni lanttu
200 g juuriselleriä
2 (200 g) sipulia
2 rkl meiramia
1/2 rkl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
5 dl Valio kevytmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija perinteistä

Ohje

 Raasta juurekset ja sipuli karkeaksi raasteeksi raastimen karkeimmalla terällä. Sekoita kasvikset ja mausteet keskenään ja kaada voideltuun, reilunkokoiseen uunivuokaan. Mittaa maito ja jauho kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää sulatejuusto kuutioina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Kaada kastike vuokaan tasaisesti. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia, kokeile kypsyyttä.Kun ruoan pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla loppukypsennyksen ajaksi. Tarjoa kalkkunan tai kinkun kanssa.

 


Kommentit