Hapankaalipiirakka

Ainekset

 500 g valmista voitaikinaa

Täyte:
300 g hapankaalia
1 iso sipuli
1 rkl voita tai margariinia
150 g pekonia
1 happoinen omena
1 dl kasvislientä, kuutiosta
1 tl kuminoita
100 g mustaleimajuustoraastetta
2 dl ranskankermaa
2 munaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus muskottipähkinää

Voiteluun: muna

Ohje

 Kaaviloi 2/3 voitaikinasta n. 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla levy, joka riittää korkean, irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja. Kuullota suikaloitu pekoni ja sipulisilppu. Kuutioi omena. Sekoita kulhossa hapankaali, sipuli-pekoniseos, omenakuutiot, juusto- raaste, liemi ja mausteet. Kaada täyte vuokaan ja valuta kerma-munaseos päälle. Kauli loppu taikinasta pyöreäksi levyksi ja aseta piirakalle kanneksi. Liimaa liitoskohta munalla tai vedellä. Koristele pinta taikinalehdillä. Paista piirakka uunin alatasossa, 200 asteessa, noin 40 minuuttia.

 


Kommentit