Feta-oliivirengas

Ainekset

 15 – 20 annosta

1 prk Valio fetaa

3 prk (à 200 g) Hovi valkosipulia

2 prk (à 200 g) Bulgarian jogurttia

1/2 dl hunajaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 prk (370/220 g) vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja

1 dl hienonnettua tilliä

6 liivatelehteä

1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:

salaattia

oliiveja

kirsikkatomaatteja

Ohje

 Hienonna feta esim. monitoimikoneessa. Sekoita feta Hovin ja bulgarianjogurtin kanssa, lisää hunaja, pippuri, valutetut, karkeasti rouhitut oliivit sekä tilli. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia, purista niistä vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivate ohuena nauhana juustoseokseen samalla sekoittaen. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun muoviseen, 1,5 litran hyytelö-/jäädykevuokaan tai vastaaviin annosvuokiin, peitä kannella ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa hyytelö vuoasta kauniille vadille ja koristele.

 


Kommentit