Vanhanajan makkarakastike

Ainekset

 1 pkt Popsi Uunilenkkiä
100 g voita tai margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl kiehuvaa vettä
1 lihaliemikuutio
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl kermaa
1 herkkukurkku
valkopippuria

Ohje

 Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Ruskista makkarakuutiot ja hienonnettu sipuli ja siirrä sivuun odottelemaan.

Sulata voi tai margariini. Ruskista vehnäjauhot kauniin ruskeiksi ja lisää kuuma vesi vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lihaliemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää makkara-sipuliseos, tomaattipyree, kerma ja kuutioitu herkkukurkku kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen kiehua hetki. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

 


Kommentit