Valkosipulimajoneesi

Ainekset

 (8 annosta)

1/2 pieni valkosipulinkynsi kuorittuna
1 tl suolaa
1 iso munankeltuainen
1 tl dijoninsinappia
noin 3 dl neitsytoliiviöljyä
noin 3 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
sitruunamehua maun mukaan

Ohje

 Hiero valkosipuli ja suola (1 tl) morttelissa (jos sinulla ei ole morttelia, hienonna valkosipuli hyvin).
Pane keltuainen ja sinappi kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi seokseksi.
Valuta sitten joukkoon öljyä tipoittain.
Kun olet käyttänyt noin neljäsosan öljystä, voit valuttaa öljyä seokseen ohuena nauhana.
Mausta valmis majoneesi maun mukaan valkosipulilla ja sitruunamehulla ja muilla mausteilla, kuten basilikalla, fenkolilla, tillillä, paahdetulla pähkinärouheella.
Tarkista vielä suolaisuus, pippurisuus ja sitruunan kirpeys.

 


Kommentit