Välimeren pekonikastike

Ainekset

 (4 annosta)
1 pkt(n. 170 g) (savustettua)pekonia
2 isoa tomaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä (maun mukaan)
1/2 prk tomattimurskaa
4 rkl ketsuppia(Heinz)
1 prk tomattipyrettä
1 dl vettä
(1/2 prk (pieni) vihreitä kivettömiä oliiveja)
mustapippurirouhetta
suolaa
1 kpl lihaliemikuutio

Ohje

 Kuori tomaatit:
– Keitä kattilassa niin paljon vettä,että isoinkin
tomaatti peittyisi veden alle.
– Työnnä haarukka tomaatin kantaan ja upota tomaatti kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa halkeilla.
– Ota tomatti pois ja kuori lähtee kuin itsekseen.
Jätä tomaatit jähtymään pilkkomista varten
(kuoriminen ei ole välttämätöntä)

Valitse paistoastiaksi reunallinen pannu/kattila, johon mahtuu koko satsi. Kuori ja pilko valkosipuli ja sipuli. Sipuli on hyvä leikata ”veneiksi”. Näin saadaan kastikkeeseen näköäkin. Ruskista pannulla pekonit ja nostele ne lautaselle. Älä käytä kovin suurta lämpöä, jottei rasva pala liikaa. Älä kaada rasvaa välissä pois. Laita sitten pannulle sipuli, valkosipuli sekä noin 1 ja 1/2 tl mustapippurirouhetta. Pilko tomaatti ja laita se pannulle muiden joukkoon. Kaada pannulle hetken paistamisen jälkeen n. 1 dl vettä. Pienennä lämpöä ja hauduta n 5 min. Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemikuutio ja ketsuppi. Voit myös halutessasi maustaa kastiketta lisää esim. tabascolla tai chilijauheella. Leikkaa pekoni (ja oliivit) paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Hauduta noin 15 min välillä sekoittaen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Kastike on parhaimmillaan pastan kanssa.

 


Kommentit