Salsa de molcajete

Ainekset

 2 valkosipulin kynttä
2 tl karkeaa merisuolaa
1-2 tuoretta keskivahvaa chiliä, esim. jalapeñoa
1/2 vihreää paprikaa
2 tomaattia
pieni nippu tuoretta korianteria

Ohje

 Paahda chilejä ja paprikaa hetki parilalla tai kuivassa paistinpannussa ja pane ne sitten 4 minuutiksi muovipussiin. Näin niistä lähtee kuoret helposti. Kuori ja poista siemenet ja väliseinät. Kasta tomaatit kuumaan veteen ja kuori. Poista niistäkin siemenet ja väliseinät. Pane kivimortteliin ensin valkosipulin kynnet ja suola ja jauha tasaiseksi. Lisää chili ja paprika ja soseuta. Lisää tomaatti ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Koristele silputulla korianterilla. Kivimorttelissa (molcajete) tehty tuore kastike on meksikolaisen keittiön perusasioita. Sitä tuodaan ravintoloissa ensimmäiseksi pöytään. Meksikolaiset käyttävät salsaan yleensä vihreitä tomaatteja, mutta niitä on meillä harvoin saatavilla. Kastikkeen voi toki hienontaa myös sauvasekoittimella, mutta kivimortteli antaa sille juuri oikean rakenteen.

 


Kommentit