Majoneesin perusohje

Ainekset

 2 kananmunan keltuaista
1 tl dijoninsinappia
suolaa ja jauhettua mustapippuria
ripaus sokeria
3 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa

Ohje

 Vatkaa keltuaiset kulhossa paksuksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon sinappi, mausteet ja sokeri ja sekoita hyvin.
Lisää seokseen öljy tippa kerrallaan ja vatkaa hyvin ennen kuin lisäät seuraavan tipa. Jokaisen tipan tulee imeytyä hyvin ennen kuin lisäät seuraavan. Kun majoneesi alkaa sakeutua ja kiltää, lisää loput öljystä ohuena norona. Sekoita lopuksi joukkoon viinietikka.
Voi valmistaa majoneesin myös monitoimikoneessa sekoittamalla ensin keltuaiset ja mausteet keskenään ja lisäämällä oljyn ohuena norona samalla koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on paksua ja kiiltävää. Lisää lopuksi viinietikka.
Säilytä majoneesi jääkaapissa kannellisessa purkissa.

 


Kommentit