Lohipastakastike

Ainekset

 3 – 4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
300 g lohi- tai kirjolohifileetä
100 g herkkusieniä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk (120 g) smetanaa
½ tl suolaa
¼ tl sitruunapippuria
¼ tl mustapippuria
1 – 2 tl basilikaa

Pinnalle:
juustoraastetta

Ohje

 Hienonna sipuli ja paista kevyesti pannulla. Lisää joukkoon suikaloitu lohi, hienonnetut valkosipulinkynnet ja valkoviini. Lisää mausteet suola, sitruunapippuri, mustapippuri ja basilika. Anna hautua 5-10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Sekoita joukkoon smetana ja herkkusienet. Tarjoa kastike kierre- tai nauhamakaronin kanssa ja ripottele päälle juustoraastetta. Lohen ja kirjolohen sijasta voit käyttää myös taimenta tai nieriää.

 


Kommentit