Kesäkurpitsakastike

Ainekset

 15 20 cm:n pätkä purjoa renkaina
5 6 valkosipulinkynttä silppuna
1 punainen paprika suikaleina
1/2 1 kesäkurpitsa
paprikajauhetta
timjamia
mustapippuria
basilikaa
soijakastiketta
(rakuunaa)
25 50 g sulatejuustoa tai homejuustoa
1 2 dl kahvi- tai kevytkermaa tai ruokacremeä
öljyä

Ohje

 Leikkaa kurpitsa pitkittäin neljään osaan ja sitten viipaleiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää purjorenkaat, paprikasuikaleet ja valkosipuli, kuullota jonkin aikaa ja lisää kurpitsaviipaleet vähitellen. Lisää pari teelusikallista paprikajauhetta ja muut mausteet basilikaa lukuunottamatta. Kun kurpitsa on mielestäsi sopivan kypsää, lisää sulate- tai homejuusto ja kerma ja anna kiehahtaa. Homejuustoa käyttäen tästä tulee todella hyvää. Mausta lopuksi basilikalla.

 


Kommentit