Kesäkurpitsa- ja papukastike pastalle

Ainekset

 pieniä kesäkurpitsoja
nuoria vihreitä pensaspapuja
mustia pensaspapuja
vahapapuja
ruusupapuja
herneitä
tomaatteja
ilmasipulia
valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä tai auringonkukkaöljyä
tuoretta basilikaa
tuoretta mäkimeiramia
tuoretta kangasajuruohoa
ripaus kynteliä
ripaus Cayenne-pippuria
juustoraastetta (parmesan tai emmental)
kuviopastaa tai spaghettia

Ohje

 Pane tomaatit, öljy ja Cayenne-pippuri pannulle ja anna hautua miedolla lämmöllä. Kun tomaatit alkavat soseutua, lisää viipaloidut kesäkurpitsat ja hetken päästä pavut palasiksi leikeltyinä. Anna kastikkeen hautua hiljaisella tulella, kunnes tomaatti on aivan sosetta, mutta kurpitsat ja pavut vielä kiinteitä, mustien pavunpalkojen väri saa kuitenkin jo muuttua hieman vihreäksi. Lisää lopuksi yrtit. Suolaa ei ruokaan oikeastaan tarvita, sillä tarjoiltaessa ruuan päälle sirotellaan juustoraastetta, joka on aivan tarpeeksi suolaista.

Keitä ruoan lisukkeeksi kuviopastaa tai spaghettia erillisessä kattilassa. Pane vesi kiehumaan hyvissä ajoin. Siinä vaiheessa, kun lisäät pavut kastikkeeseen, voit panna pastan reippaasti kiehuvaan veteen. Keitä pasta väljässä vedessä silloin tällöin sekoitellen. Suolaa ei tarvitse lisätä keitinveteen ellei välttämättä halua. Kun pasta on juuri ja juuri kypsää, valutat sen nopeasti ja tuot ruoan suoraan pöytään. Kaada kastike ja juustoraaste pastan päälle.

 


Kommentit